Street Hockey Cup 2017 – květen a červen

25.06.2017 | Tomáš Majer

Hokejbalový cyklus turnajů s názvem Street Hockey Cup se naplno rozběhl s blížícím se koncem školního roku. Své si odehrálo všech pět skupin. Přes prázdniny si dáme přestávku, ale na podzim už budeme opět připraveni! Se semifinálovými turnaji či B-poolem pro méně úspěšné týmy.

 
 
 

SKUPINA A

Druhý turnaj domažlické skupiny se odehrál na venkovním hřišti u blízké ZŠ v Mrákově na konci května. Oproti prvnímu měření sil chyběly týmy z Poběžovic a Blížejova. O postup dále tak hrála pouze čtveřice družstev. Nejvíce se dařilo Nové škole z Domažlic. Hokejbalisté z Chodska odehráli turnaj pouze ve čtyřech hráčích do pole, přesto ovládli základní skupinu.

Rušno ale bylo pod nimi. Dlouho o finále usiloval domácí Mrákov. Tomu ale finálovou účast na poslední chvíli ukradl druhou remízou Staňkov. Ani bod nakonec nezískali domažličtí Krakeni. Zápasy o poháry byly velice napínavé a vyrovnané. Nakonec ale pořadí bylo takové, jako po základní skupině. Domažlická skupina opět potvrdila vysoký standart a v Mrákově byl vidět čistý sportovní duch, přátelské prostředí a fair-play.

Výsledky

SKUPINA B

Tachovsko se podruhé sešlo ve Stříbře na ploše zimního stadionu. Jinak domově místních Buldoků. Do turnaje zasáhl také celek Pumy Stříbro, který chyběl na prvním turnaji. Naopak účast z Plané nezopakovaly Mariánské Lázně – Útušovice.

Základní skupinu se třemi vítězstvími opanovala Planá, stříbrný celek z prvního turnaje. Domácí Stříbro vybojovalo finálovou účast na úkor Tachova. Mladíčci z Bělé nad Radbuzou ani tentokrát nedosáhli na bodový zisk a museli skousnout dvou ciferné příděly. V zápasech o umístění nebylo vidět výrazného dramatu. Tachov získal třetí místo po vítězství 12:1. Ve finále Planá porazila Stříbro 7:2.

Výsledky

SKUPINA C

Poslední květnový den se v hokejbalové hale podruhé potkala skupina z Plzně a blízkého okolí. Ne turnaj nemohli odcestovat Bojovníci Nezvěstice. Opět jsme tak měli turnaj o čtyřech mužstvech. Tři plzeňské školy doplnili dvojnásobní vítězové – Panteři Přeštice.

Od začátku se jako silnější duo profilovala dvojice 1. ZŠ Plzeň a Přeštice. „Jednička“ ve vzájemném duelu svého soka porazila, sama ale také jednou klopýtla. I přesto se zmíněnému duu nevyhla finálové účast. Boj o bronz tak zbyl na plzeňské školy „čtyřku“ a „dvacítku“, které spolupracují s klubem HBC Plzeň. 20. ZŠ Plzeň oplatila „domácí“ 4. ZŠ porážku se základní skupiny a zvítězila 6:4. V dramatickém finále nakonec brala vítězství 1.ZŠ Plzeň, ta Přeštice porazila 5:4.

Výsledky

SKUPINA D

Street Hockey Cup se po čtyřech letech vrátil do Zbiroha. Ani druhému turnaji týmů z Rokycanska se nevyhnul odpadlík. Turnaje se nemohli zúčastnit Koblížci Strašice, kteří tak loňské prvenství neobhájí. Slunné počasí a hokejbal na plastovém povrchu nahrával pohledné hře. Nejlepších výsledků dosahovali domácí Hagridi. Dosáhli dvou vítězství a pouze Vlci Mýto je připravili, kvůli remíze, o dva body.

Mýto a Zbiroh se opět potkaly ve finále. Které byl netradičně předsunuté před souboj o třetí místo a Zbiroh vyhrál jasně 6:2. Ze zápasu o třetí místo se kvůli náhlé a silné průtrži mračen odehrál pouze poločas. Výsledek 0:4 tak vstoupil v konečnou platnost.

Výsledky

SKUPINA E

Pouze skupina E (Plzeňsko) si musela na svůj úvodní turnaj počkat až do května. Ten odehrála čtveřice týmů 15. května v hokejbalové hale na Košutce. O měsíc později se stejné uskupení sešlo znovu. Kvarteto zúčastněných tvořili Vidláci Dolní Bělá, Merklín Rngers, Plzeňská Desítka a Vinickej Sběr.

Oba turnaje měli jedno společné. A to, že ve finále se potkala dvojice plzeňských týmů. Plzeňská Desítka a Vinickej Sběr. První finále vyznělo lépe pro Desítku, když vyhrála 9:5. V odvetě zápas rozhodovala až samostatná střílení, kde se opět radovala Desítka.

Merklín a Dolní Bělá tak dvakrát bojovali o bronz. Také tady se dvakrát radovalo stejné družstvo. Merklín nejprve slavil po samostatných stříleních, podruhé poté vyhrál 7:4.

Výsledky

 
 

26.4. | Úprava ročníku 2018
V dubnu odstartoval turnaji ve skupinách ročník 2018. Ten má v sobě jednu podstatnou inovaci, a to zrušení semifinálových turnajů.

 

18.10. | Finálový All-stars team
Tříčlenný All-stars team finálového turnaje má tuto podobu: Štěpán Suk, Vít Štrédl (oba Hagridi Zbiroh), Matěj Zeman (Tachov - Hornická).

 

25.8. | Druhé SF 14. září!
V semifinále B se střetnou dle dosažených výsledků ve skupinách týmy: Staňkovští Draci, Sbíječi Mrákov, ZŠ Planá, Hagridi Zbiroh, Plzeňská Desítka, Radnice a 1. ZŠ Plzeň. Turnaj proběhne v Plzni v hokejbalové hale.

 

25.8. | První SF 12. září!
V semifinále A se střetnou dle dosažených výsledků ve skupinách týmy: Nová škola Domažlice, Tachov - Hornická, Panteři Přeštice, 20. ZŠ Plzeň, Vlci Mýto, Vinickej Sběr Plzeň, Pumy Stříbro. Turnaj proběhne v Plzni v hokejbalové hale.

 

11.5. | Termíny druhých turnajů
Známe termíny druhých turnajů u tří skupin: Skupina A - 25.5. (Mrákov) Skupina B - 19.5. (Stříbro) Skupina D - 7.6. (Zbiroh)

 

10.5. | Dohrávka 1. kola
Skupina E odehraje první turnaj v pondělí 15.5. v Plzni

 

24.4. | SHC putuje po regionu
Nejen nové týmy, ale i nová místa konání turnajů čeká Street Hockey Cup. Úvodní turnaj skupiny B se odehrál v Plané, domažlická skupina se chystá do Mrákova a rokycanská po delší pauze také do Zbirohu.

 

4.4. | Nováčci na SHC 2017
Další dva nové týmy se představí na letošním ročníku SHC. Tachovskou skupinu doplní Planá a Mariánské Lázně.

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Copyright © 2024 eSports.cz, s.r.o. | Informace o autorských právech | Facebook | Nastavení cookies