Osmý ročník, šestý vítěz. Na vrchol dosáhla domácí 4. ZŠ Plzeň

19.09.2018 | Tomáš Majer

Deset nejlepších týmů se sešlo v prostorách hokejbalové haly na Košutce, aby změřily síly a porvaly se o titul šampióna Street Hockey Cupu 2018. Turnaj nabídl velmi pohledné zápasy, již zkušených harcovníků. Zlaté medaile nakonec necestovaly daleko. Zůstaly na Košutce v rukou zástupců 4. ZŠ Plzeň.

 
 
 

Skupiny dopadly nejlépe pro pozdější finalisty

Turnaj odstartoval v 9:30, všechny zápasy měly hrací čas 1x10 minut čistého času. Standardem bylo pravidelné střídání všech hráčů. Ve skupině A úřadovala Masaryčka Rokycany. Ta ztratila body pouze remízou s 1. ZŠ Plzeň. Plzeňané ovšem zaváhali v dalších zápasech. Mezi ně a Masaryčku se na druhé místo probojovala Planá, na třetí pak Zruč. Staňkovští Draci předvedli jako obvykle srdnatý výkon. Jedna remíza a dvě těsné prohry ovšem nestačily na více, než poslední místo ve skupině.

Béčko ovládla 4. ZŠ Plzeň, která sousedí s hokejbalovou halou. Její zástupci tak hráli prakticky na domácím poli. Plzeňané hned v prvním duelu porazili obhájce ze Zbiroha. Těm se letos příliš nedařilo a skončili mimo pozice play-off. Na záda 4. ZŠ dýchal Merklín, vedený extraligovým hokejbalistou Ondřejem Malým. Třetí místo obsadily Pumy Stříbro. Čtvrtý skončil již zmíněný Zbiroh. Poslední příčku zaujala Kdyně.

Boje v play-off bez velkých dramatů, zápasy o umístění rozhodovaly penalty

Opatrné čtvrtfinálové boje zvládli lépe Merklín Rangers a ZŠ Planá. Poražení zástupci Stříbra a Zruče se museli spokojit se soubojem o páté místo. Vítězové naopak již vyhlíželi semifinále, kde na ně čekali vítězové skupin. Merklín narazil na Masaryčku Rokycany, která si hned v úvodu vytvořila pohodlný náskok a udávala tempo. Zápas nakonec skončil výhrou 9:2 pro Rokycany. Souboj Plané a 4. ZŠ nabídl vyrovnanější bitvu, Plzeňané ovšem kontrolovali hru a i přes odpor soupeře nakonec zvítězili 4:2. Vítěze skupin tak čekalo měření sil ve velkém finále!

Dramatické zápletky nabídly boje o umístění. Duely o deváté, sedmé i páté místo musel rozhodnout až penaltový rozstřel. Nejvíce branek padlo v souboji Stříbra a Zruče o pátou příčku, kde kluci ze Stříbra nakonec zvítězili po penaltách 7:6.

Jako jednoznačný se nakonec ukázal zápas o třetí místo, ve kterém Merklín přejel Planou výsledkem 7:2.

Dotahovaná Masaryčky nestačila. 4. ZŠ Plzeň proměnila premiérové finále ve zlatý úspěch

Od začátku finále jsme sledovali tuhý boj. Jako klíčový se nakonec ukázal nástup 4. ZŠ, když se Plzeňané dostali do rychlého dvoubrankového vedení. Z toho nakonec těžili celý zápas. Rokycany po vlažnějším nástupu začali dotahovat. Jednou dokonce vyrovnali. Po většinu času ovšem tahali za kratší konec. „Čtyřka“ si vedení zkušeně pohlídala a po siréně se mohla radovat z vítězství 6:4, které znamenalo celkový triumf v osmém ročníku turnaje Street Hockey Cup!.

Osmý ročník turnaje završilo závěrečné předání pohárů a medailí. Cenu pro nejužitečnějšího hráče si domů odnesl Jiří Sinkule z vítězného družstva 4.ZŠ Plzeň.

Všem týmům, které se zúčastnily letošního ročníku, děkujeme za férové a četné hokejbalové bitvy po celém regionu. Gratulace vítězům a čest poraženým!

Kompletní výsledky turnaje

 
 

26.4. | Úprava ročníku 2018
V dubnu odstartoval turnaji ve skupinách ročník 2018. Ten má v sobě jednu podstatnou inovaci, a to zrušení semifinálových turnajů.

 

18.10. | Finálový All-stars team
Tříčlenný All-stars team finálového turnaje má tuto podobu: Štěpán Suk, Vít Štrédl (oba Hagridi Zbiroh), Matěj Zeman (Tachov - Hornická).

 

25.8. | Druhé SF 14. září!
V semifinále B se střetnou dle dosažených výsledků ve skupinách týmy: Staňkovští Draci, Sbíječi Mrákov, ZŠ Planá, Hagridi Zbiroh, Plzeňská Desítka, Radnice a 1. ZŠ Plzeň. Turnaj proběhne v Plzni v hokejbalové hale.

 

25.8. | První SF 12. září!
V semifinále A se střetnou dle dosažených výsledků ve skupinách týmy: Nová škola Domažlice, Tachov - Hornická, Panteři Přeštice, 20. ZŠ Plzeň, Vlci Mýto, Vinickej Sběr Plzeň, Pumy Stříbro. Turnaj proběhne v Plzni v hokejbalové hale.

 

11.5. | Termíny druhých turnajů
Známe termíny druhých turnajů u tří skupin: Skupina A - 25.5. (Mrákov) Skupina B - 19.5. (Stříbro) Skupina D - 7.6. (Zbiroh)

 

10.5. | Dohrávka 1. kola
Skupina E odehraje první turnaj v pondělí 15.5. v Plzni

 

24.4. | SHC putuje po regionu
Nejen nové týmy, ale i nová místa konání turnajů čeká Street Hockey Cup. Úvodní turnaj skupiny B se odehrál v Plané, domažlická skupina se chystá do Mrákova a rokycanská po delší pauze také do Zbirohu.

 

4.4. | Nováčci na SHC 2017
Další dva nové týmy se představí na letošním ročníku SHC. Tachovskou skupinu doplní Planá a Mariánské Lázně.

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Copyright © 2024 eSports.cz, s.r.o. | Informace o autorských právech | Facebook | Nastavení cookies