Domažličtí Krakeni se zúčastnili utkání KHL

09.12.2013 | Redakce

V pondělí 2. prosince si vítězové Street Hockey Cupu 2013 užili hlavní cenu, kterou v turnaji ukořistili. Letos vítězný tým obdržel voucher na 15 vstupenek a dopravu na utkání hokejové KHL. Konkrétně na trhák mezi pražským Lvem a ruskými bohatýry z SKA Petrohrad, v čele s Iljou Kovalčukem. Tato nevšední akce ukončila letošní ročník Street Hockey Cup.

 
 
 

Autobus s hráči a vedoucím skupiny Tomášem Kubalem nejprve krátce zastavil v Plzni, kde přibral poslední členy posádky. Byli jimi ředitel a propagátor turnaje Josef Kadaně a tři rozhodčí finálového turnaje. Po hodině a půl cesty na místo určení byli všichni zúčastnění vpuštěni do Tipsport arény. Tam na všechny dýchla pravá atmosféra. Vůně klobás linoucí se z prodejen rychlého občerstvení či davy fanoušků netrpělivě čekajících na úvodní buly.

Samotné utkání nabídlo velice zajímavý průběh. Výrazně do něj promluvili i Češi ve službách ruského týmu. Alexandr Salák jako první brankář SKA a Roman Červenka na pravém křídle druhé formace. Lev Praha mohl jít do vedení hned při prvním střídání, avšak další formace stejnou hru nepředvedli a SKA se ujalo vedení. Pražané vyrovnali díky Justinu Azevedovi již po 48 vteřinách druhé části. A za přibližně pět minut hry se domácí dostali i do vedení. Po fauly na Birnera bylo nařízeno trestné střílení a sám postižený jej přetavil v gól. Rusové vyrovnali z přesilové hry, ale do kabin se po druhé třetině šlo za stavu 3:2. Když už část diváků postávala frontu u bufetů, tak se k překvapení všech trefil Michal Řepík, který střelou z úhlu překonal Saláka. Ze začátku třetí části se přeci jen Petrohradu podařilo srovnat. Branku si připsal Viktor Tichonov, vnuk slavného trenéra Sborné. Do konce třetí části ani v prodloužení branka nepadla. Před začátkem samostatných nájezdů dostal diváky do varu domácí Nathan Oystrick, který vtrhl na ledovou plochu a vyzíval hostujícího Makarova na pěstní souboj. Jen díky veliké fyzické snaze rozhodčích se tito dva hráči nepobili. V samostatných nájezdech se představilo několik jmen. Za zmínku stojí Roman Červenka se dvěma úspěšnými pokusy. Ale hlavně Jakub Klepiš který na Saláka zkusil vyzrát 4x a pokaždé měl jeho nájezd stejné provedení! Klepiš proměnil 2 nájezdy! Rozhodl kdo jiný než Ilya Kovalčuk, který taktéž jel dvakrát a chladnokrevnou střelou nedal Petrimu Vehanenovi v brance Lva šanci.

Po skončení utkání se Domažličtí plní zážitků vydali směrem svým domovům. V autobuse nám na několik otázek odpověděl Jirka Blahník.

Jaké jsou tvé bezprostřední dojmy po skončení utkání?
Tak utkání bylo velice atraktivní a povedené. Jak Lev Praha tak SKA Petrohrad hráli pěkný hokej a nakonec byl lepší tým Petrohrad.

Užil jsi si výhru? Těšili jste se?
Jo a moc. Nevím jak ostatní kluci, ale já se těšil opravdu hodně!

Řadíš vysoko vítězství ve Street Hockey Cupu ve svém sportovním životě? Pokud nějaký vedeš.
Ano. Hodně si toho cenním. Nebylo jednoduché turnaj vyhrát.

Oslavovali jste vítězství?
Žádné velké oslavy neproběhli, ve škole jsme dostali pochvalu. Největší oslavou byla dnešní cesta na Lva Praha.

Zúčastníš se turnaje příští rok?
No. My už jsme v osmé třídě, takže pan učitel vezme na příští ročník jiné ročníky.

Myslíš, že má turnaj přínos pro kluky jako jsi ty? A bavil tě turnaj.
Obojí je správně. Turnaj mě bavil. A takové turnaje nás spojují a mohou přivést nové tváře do sportu.

V tu chvíli však Jirka a ostatní nevěděli o turnaji „Hokejbal Challenge“, který se bude konat na jaře. Když hráči dostali potřebné informace, tak bez váhání přislíbili účast. Po vyložení části skupiny u plzeňského centra Olympie se v pořádku hráči dostali do svých domovů.

Z letošního Street Hockey Cupu to bylo vše. Děkujeme týmům za účast, sláva vítězům a čest poraženým! Doufáme v minimálně stejnou účast v příštím ročníku. Dále bychom chtěli poděkovat Plzeňskému kraji a zvláště náměstku Jiřímu Stručkovi za podporu našeho projektu!

 
 

26.4. | Úprava ročníku 2018
V dubnu odstartoval turnaji ve skupinách ročník 2018. Ten má v sobě jednu podstatnou inovaci, a to zrušení semifinálových turnajů.

 

18.10. | Finálový All-stars team
Tříčlenný All-stars team finálového turnaje má tuto podobu: Štěpán Suk, Vít Štrédl (oba Hagridi Zbiroh), Matěj Zeman (Tachov - Hornická).

 

25.8. | Druhé SF 14. září!
V semifinále B se střetnou dle dosažených výsledků ve skupinách týmy: Staňkovští Draci, Sbíječi Mrákov, ZŠ Planá, Hagridi Zbiroh, Plzeňská Desítka, Radnice a 1. ZŠ Plzeň. Turnaj proběhne v Plzni v hokejbalové hale.

 

25.8. | První SF 12. září!
V semifinále A se střetnou dle dosažených výsledků ve skupinách týmy: Nová škola Domažlice, Tachov - Hornická, Panteři Přeštice, 20. ZŠ Plzeň, Vlci Mýto, Vinickej Sběr Plzeň, Pumy Stříbro. Turnaj proběhne v Plzni v hokejbalové hale.

 

11.5. | Termíny druhých turnajů
Známe termíny druhých turnajů u tří skupin: Skupina A - 25.5. (Mrákov) Skupina B - 19.5. (Stříbro) Skupina D - 7.6. (Zbiroh)

 

10.5. | Dohrávka 1. kola
Skupina E odehraje první turnaj v pondělí 15.5. v Plzni

 

24.4. | SHC putuje po regionu
Nejen nové týmy, ale i nová místa konání turnajů čeká Street Hockey Cup. Úvodní turnaj skupiny B se odehrál v Plané, domažlická skupina se chystá do Mrákova a rokycanská po delší pauze také do Zbirohu.

 

4.4. | Nováčci na SHC 2017
Další dva nové týmy se představí na letošním ročníku SHC. Tachovskou skupinu doplní Planá a Mariánské Lázně.

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Copyright © 2024 eSports.cz, s.r.o. | Informace o autorských právech | Facebook | Nastavení cookies